Ultimele stiri

“Odă pentru ea” – Femeile sunt sărbătorite de deținuții de la Penitenciarul Timişoara

cadou

Deținuții din Penitenciarul Timișoara își manifestă în mod direct aprecierea faţă de cele mai importante femei din viaţa lor. Deoarece Ziua Femeii se apropie, joi, 06 martie, începând cu ora 10.00,  Penitenciarul Timişoara organizează vernisajul expoziţiei ,,Odă pentru ea’’, la Biblioteca Judeţeană Timiş (secţia de arte Deliu Petroiu), în incinta Bastionului Theresia, Corp C.

Expoziţia va conţine tablouri, felicitări şi diverse obiecte decorative specifice lunii lui Mărţişor. La această activitate, dedicată Zilei de 8 Martie- Ziua Internaţională a Femeii, vor participa 18 persoane private de libertate, care vor avea astfel oportunitatea de a-şi manifesta în mod direct aprecierea faţă de cele mai importante fiinţe din viaţa lor.

În timpul detenţiei, una dintre problemele majore cu care se confruntă persoanele aflate în executarea unei pedepse privative de libertate este aceea a restrângerii relaţiilor sociale cu mediul de suport sau chiar a rupturii acestora, iar activităţile organizate în comunitate contribuie la păstrarea legăturilor familiale şi sociale.

Scopul acţiunii este acela de creştere a nivelului de informare şi cultură generală a persoanelor private de libertate, dezvoltarea şi stimularea expresivităţii şi creativităţii, precum şi  menţinerea legăturii cu comunitatea.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*