Ultimele stiri

OFICIAL. Bentley a lansat primul SUV din istoria sa. Cum arată BENTAYGA

Producătorul auto de lux Bentley a lansat primul SUV (sport utility vehicle) din istoria sa, denumit Bentayga. „Cel mai puternic, luxos şi exclusivist SUV din lume”, după cum susţine Bentley, va costa cel puţin 160.000 lire sterline.
Clienţii interesaţi pot comanda deja Bentley Bentayga şi vânzările vor fi demarate la începutul anului viitor. Bentley, marcă de lux a grupului Volkswagen, reprezintă un nume de referinţă pe piaţa auto de lux.
Bentley speră ca noul SUV Bentayga să se dovedească un succes pe piaţă. SUV-ul are un motor biturbo W12 TSI, cu o capacitate cilindrică de 6 litri, care dezvoltă 600 cai-putere – „echivalentul a şase automobile Ford Fiesta”. Cutia de viteze este una automată ZF cu opt trepte şi tracţiunea este integrală.

Bolidul de lux Bentley Bentayga promite să atingă 100 km/h în 4,1 secunde şi o viteză maximă de 300 km/h. SUV-ul britanic dispune de un set Mulliner Hamper, care include un mini-frigider, veselă Linley, pahare de cristal şi o zonă de stocare pentru alimentele uscate.
Scaunele din faţă ale lui Bentayga oferă 22 de funcţii de ajustare, plus 6 de masaj, încălzire şi ventilaţie. Scaunele din spate oferă 18 funcţii. Pentru o personalizare desăvârşită, Bentley oferă 17 opţiuni de vopsea a caroseriei, alte 15 nuanţe pentru interior şi şoferii pot alege între jante cu un diametru de 20-22 inci.
Bentley a investit 800 milioane lire sterline în dezvoltarea modelului SUV Bentayga şi va angaja 4.000 de oameni, care să se ocupe de producţia maşinii, până la sfârşitul anului.
Bentley a creat deja 1.500 noi locuri de muncă în ultimii doi ani, 1.000 fiind generate doar de proiectul Bentayga. Anul trecut, Bentley a livrat un număr-record de 11.020 maşini şi Bentayga va fi vândut anual în 3.500 unităţi.
bentley1

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*