Ultimele stiri

Oficialii Primăriei fac noi demersuri pentru transformarea Podului de Fier în terasă. Cum ar putea să arate aceasta

Transformarea Podului de Fier şi a Turnului de apă în terase este un proiect de care oficialii Primăriei se ocupă din ce în ce mai mult. Viceprimarul Traian Stoia a confirmat, astăzi, că arhitectul propus de consiliera lui Nicolae Robu  se va ocupa, pe lângă transformarea Turnului, și de proiectul transformării Podului de Fier.

„I-am arătat schiţele pe care le avem de la Podul de Fier şi dânsul e de acord să preia, împreună cu un coleg specialist în rezistentă, studiul amenajării Podul de Fier ca terasa”, a declarat viceprimarul.

pod3

Cu toate acestea, înainte de a începe demersurile pentru transformarea podului, Primăria trebuie, mai întâi, să se asigure că structura de rezistentă a acestuia este capabilă să susţină terasa propusă.

„Eu consider că partea externă a podului, dacă specialiştii în rezistenta spun că e în regulă, se poate folosi, pe o pardosea din sticlă specială pe care să fie mese. Cred că ideea e interesantă şi cei care vor să contribuie cu noutăţi sunt bineveniţi”, a mai spus viceprimarul.

pod

Pentru proiectele pe care le va schiţa în ceea ce priveşte cele două locaţii, arhitectul nu a cerut niciun fel de recompensă, iar Traian Stoia susţine că faptul că numele său, Sorin Tamaş, este asociat cu aceste amenajări, este semnificativ.

„Punerea în valoare a Turnului de Apă şi a Podului de Fier ar aduce un plus de valoare Timişoarei în bătălia pe care o duce pentru titlul de Capitală Culturală Europeană”, a adăugat vicele.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*