Ultimele stiri

Omagiu adus lui I. C. Bărtianu, cu săgeți între liberali și reformatori, la Timișoara

La 150 de ani de la nașterea lui I. C. Brătianu, liberalii din Timiș s-au adunat să-i aducă acestuia un omagiu. Dar evenimentul nu a rămas sobru așa cum ar fi trebuit, iar cele două partide PNL și PLR, căci aceștia au venit separat, nu au ezitat să-și arunce săgeți chiar și într-un asemenea moment.

Deși nu au anunțat că vor face acest gest, cei din PNL, în frunte cu viceprimarul Dan Diaconu, au ajuns la bustul lui I. C. Brătianu, unde au depus flori și … un cub cu numele partidului, pentru a le arăta timișorenilor că, pentru PNL, I. C. Brătianu a fost “unul dintre liderii importanți”.

“Este unul dintre părinții Partidului Național Liberal, unul dintre oamenii care au reprezentat pentru acest partid cea mai bună și cea mai prolifică perioadă pentru istoria sa. O perioadă la care privim cu recunoștință și pe care încercăm să o recreăm în PNL, singurul partid liberal de pe scena politică”, a declarat președintele PNL Timișoara, Dan Diaconu.

După ce PNL-iștii s-au pendulat minute bune în jurul bustului, la fața locului și-au făcut apariția și adepții lui Călin Popescu Tăriceanu, adică Petru Ehegartner și oamenii săi. Deși s-au salutat, liberalii și reformatorii, foști colegi, nu au stat la discuții.

Când a văzut cubul lăsat de PNL-iști, Ehegartner nu a ezitat șă arunce o săgeată către foștii colegi de partid, spunând: „Înaintea urmașilor Brătienilor, pe aici au trecut urmașii lui Traian”.

În cadrul evenimentului, senatorul a ținut și un moment de reculegere în memoria lui Dinu Patriciu și a citit un paragraf din cartea scrisă de acesta și de Horia Rusu, „Capitalismul românesc. Un proiect”.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*