Ultimele stiri

OMS: Ebola a făcut 120 de morți în rândul personalului medical

Epidemia de Ebola a ucis până în prezent 120 de membri ai personalului medical, în timp ce în cele trei țări cele mai afectate de acest virus mortal – Liberia, Guineea și Sierra Leone – nu există decât unul sau doi medici la 100.000 de locuitori, a declarat luni Organizația Mondială a Sănătății (OMS), informează marți AFP.

„Până în prezent, peste 240 de membri ai personalului medical au dezvoltat boala în Guineea, Nigeria și Sierra Leone, și peste 120 au murit”, a precizat OMS într-un comunicat.

Mai mulți factori stau la baza numărului mare de personal infectat, potrivit OMS, care menționează lipsa de echipament de protecție individual (măști și mănuși) și utilizarea lor greșită, numărul insuficient de medici care din cauza suprasolicitării riscă să comită greșeli.

„Primele simptome ale mai multor boli infecțioase din regiune, cum ar fi malaria, febra tifoidă și febra Lassa, sunt similare celor provocate de Ebola. Pacienții infectați au de cele mai multe ori nevoie de asistență medicală de urgență. Medicii și asistentele ar putea să nu aibă niciun motiv să bănuiască că este vorba despre Ebola și nu văd necesitatea de a lua măsuri de protecție”, afirmă OMS.

Potrivit ultimului bilanț al OMS pentru data de 20 august, febra hemoragică a făcut în total 1.427 de morți — 624 în Liberia, 406 în Guineea, 392 în Sierra Leone și 5 în Nigeria, informează Agerpres.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*