Ultimele stiri

Opera din Timişoara va fi iluminată artistic. Cum i-a convins primarul pe cei de la Elba să execute lucrarea

Veşti bune de la Primăria Timişoara. Primarul Nicolae Robu a anunţat astăzi că Opera din oraşul de pe Bega va fi iluminată artistic.

Conform declaraţiilor edilului, lucrarea este sponsorizată de Elba şi deja au fost prezentate câteva variante de simulare.

„S-au prezentat azi câteva variante de simulare şi săptămâna viitoare, după ce mă voi consulta cu colegii din primărie şi cu arhitecţii, evident, vom decide pe ce variante vom merge şi Elba va trece la treabă pentru că dorim ca în perioada Festivalului de Jazz, ediţia a II-a, şi Opera să arate precum arată palatul Lloyd”, a declarat edilul.

Primarul a glumit, spunând că s-a înţeles cu Elba „prieteneşte” pentru ca aceştia să sponsorizeze lucrarea.

Nicolae Robu a anunţat că Opera va intra cu totul în renovare în viitor.

„Opera va trebui să intre într-o reabilitare, clădirea e într-o stare destul de proastă. Când se va face reabilitarea se vor scoate şi statuile, pentru a respecta istoria, şi vor fi puse pe soclu. Frontispiciul, după părerea mea, nu cred că are cineva voie să îl modifice, e superb şi e în acord cu arhitectura actuală a  Pieţei Victoriei”, a mai spus acesta.

Primarul nu ştie exact când vor începe lucrările pentru că acest lucru depinde de Ministerul Culturii. Cu toate acestea, documentele au fost trimise deja la Bucureşti pentru a se obţine fondurile de renovare.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*