Ultimele stiri

OPERAȚII SUSPENDATE la Clinica de Chirurgie Vasculară din Timișoara, din cauza lipsei materialelor medicale

spitalul judetean timisoara

Situație disperată la Clinica de Chirurgie Vasculară de la Spitalul Județean Timișoara. Așa cum anunța încă de săptămâna trecută șeful secției, Mihai Ionac, de luni, 22 iunie, operațiile complexe de reconstrucție vasculară au fost suspendate, din cauza lipsei de materiale medicale elementare, care nu se găsesc în clinică pentru că licitația pentru achiziționarea lor nu a fost încă finalizată, deși a început în luna septembrie 2014.

În aceste condiții, zece pacienți nu au putut fi operați în ultimele două zile, operațiile fiind amânate până în momentul în care vor fi cumpărate materialele medicale necesare.

Mihai Ionac, șeful Clinicii de Chirurgie Vasculară, a retrimis o adresă conducerii unității medicale, dar și Ministerului Sănătății, în care se plânge de situația în care se află secția pe care o conduce.

În acest moment, în Clinica de Chirurgie Vasculară sunt realizate doar operații simple sau foarte urgente, însă nu și cele necesare în urgențele vasculare și care se impun în multe cazuri pentru salvarea membrelor de la amputație sau salvarea vieții în cazul anevrismelor.

 

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*