Ultimele stiri

Operațiunea înlocuirea palmierilor, la Timișoara

palmieri

Pe Bulevardul I.C Brătianu au fost înlocuiți palmierii! Mai mari și mai verzi noii arbori exotici le vor ține locul celor vechi și veștejiți până ce aceștia se vor reface, anunță reprezentanții Horticultura.

În vara anului trecut au fost achiziţionaţi 40 de palmieri, dar se pare că nu a fost tocmai benefică clima timișoreană, iar aceștia s-au cam ofilit.  Tocmai acesta este și motivul pentru care, spune Andrei Drăgilă, directorul Horticultura, palmierii se schimbă prin rotaţie. Astfel, joi arborii mai ofiliți au fost înlocuiți cu alții mult mai impunători.

„Prin contractul pe care îl avem cu Primăria, trebuie să asigurăm garanţia de bună execuţie. Materialul a suferit din cauza ploilor. Palmierii se retrag prin rotaţie, se schimbă amestecul de pământ, se pune fertilizant, se refac şi când se refac reintră în circuit. Îi ducem în baza de producție și îi refacem”,  a precizat directorul de la Horticultura, Andrei Drăgilă

Se pare că la Horticultura nu se află numai 40 de palmieri, din moment ce aceștia se înlocuiesc periodic, dar reprezentantul societății nu a putut spune cu exactitate care este numărul arborilor exotici aflați în custodia societății.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*