Ultimele stiri

Operațiunea „vizita în America” cotinuă. Mai așteptăm până la poza cu Nicolae Robu și Barak Obama

Alături de senatorul PNL Ben-Oni Ardelean, primarul Nicolae Robu se află într-o vizită oficială în America. Începând de marți și până la sfârșitul săptămânii, cei doi se vor întâlni cu autoritățile americane pentru a discuta mai multe probleme ce țin de ridicarea vizelor pentru români, de investițiile americane la Timișoara, dar și de problemele comunității de români de acolo.

Astfel, miercuri primarul Nicolae Robu a avut o zi plină de întâlniri. În cadrul vizitei din tărâmul libertății, edilul-șef al Timișoarei a găsit și ocazia perfectă de a ataca Rusia și sistemul politic de acolo. Mai exact, la una dintre întâlnirile cu reprezentanți ai autoritățile americane, Robu a fost întrebat despre percepția sa asupra vecinilor României, aceasta devenind ocazia perfectă de a critica Rusia.

„A patra intalnire oficiala am avut-o cu Congressman-ul Gregg Harper, reprezentant al statului Mississippi. Domnia Sa a fost interesat de perceptia noastra asupra situatiei din Ucraina, de pozitionarea cetatenilor Romaniei, in general, in raport cu marile puteri -si i-am explicat, bineinteles, ca romanii sunt si au fost mereu asa, puternic proamericani si antirusi, antirusi nu in raport cu oamenii, ci cu statul rus, in diversele sale formule de existenta de-a lungul istoriei, mereu pus pe expansiune, pe hrapareala. I-am mai explicat d-lui Congressman ca Romania, in ciuda unor puncte slabe pe care inca le mai are, este, totusi, tara cea mai asezata din regiune, o tara solid angrenata lumii democratice, partener fiabil al SUA. Am facut comparatii cu vecinii nostri imediati -Bulgaria, Serbia, Ungaria, Ucraina, dar si din linia a doua -de exemplu: Grecia-„, spune primarul Nicolae Robu.

În plus, spre seara, Robu s-a întâlnit și cu membrii ai comunității române din America.

„Aseara, miercuri, 04.02.2015, am avut placerea sa intalnesc o multime de membri ai diasporei romane din Washington, la evenimentul „Happy Hour Event – Romanian Community”, organizat la „Mari Vanna” Restaurant. Printre ei, un numar important de timisoreni, inclusiv fosti studenti veniti la eveniment special sa ne revedem. Am fost placut impresionat sa constat cat de la curent sunt, toti, cu ce se intampla in Romania, respectiv cu ce fac eu in Timisoara. I-am asigurat de toata pretuirea mea pentru ce-au ajuns, le-am urat succes pe mai departe in aspiratiile lor si le-am promis ca oricand vin in Timisoara, vor fi primiti cu drag de catre mine, la o cafea”, a mai adăugat edilul.

Vă reamintim că în cadrul vizitei din America, Nicolae Robu și senatorul Ben-Oni Ardelean vor participa la un o întâlnire cu președintele Statelor Unite, Barak Obama. La eveniment ar putea fi prezent și Dalai Lama.

10247372_888469281197607_4543246195438392184_n 1486709_888768091167726_7539805305493558661_n

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*