Ultimele stiri

Operatorii de servicii ce mai au cabluri aeriene vor fi amendați la greu! De ce ar putea rămâne timișorenii subit fără utilități

O hotărâre de Consiliu Local îi obliga pe operatorii de diverse servicii să-și ducă cablurile aeriene în subteran până în anul 2012. Acum, la trei ani de atunci, situația stă la fel în multe zone din Timișoara. Cablurile zac suspendate de stâlpi, în multe zone mai să cadă peste cetățeni și să provoace o tragedie.

Nu numai că n-au avut disponibilitatea de a-și duce cablurile în subteran, dar aceștia mai și sfidează hotărârile municipalității și montează și în ziua actuală astfel de fire. Vorbim de toți operatorii de servicii ce funcționează în Timișoara și care, chiar dacă au puse la dispoziție pe mai multe străzi tubulaturi necesare unui astfel de proces, refuză să se modernizeze. Tocmai din acest motiv, municipalitatea îi amenință cu amenzi usturătoare pe cei ce se încăpățânează să nu respecte legislația în vigoare.

“Sunt indignat să văd cum operatorii de diverse servicii de cablu sfidează hotărârea de Consiliu Local și n-au făcut aproape nimic pentru a-și duce cablurile aeriene în subteran, nici măcar acolo unde există tubulaturi pentru asta. (…) Am dat dispoziții directorului Poliției Locale să înceapă o campanie și să îi amendeze la maximum pe absolut toți operatorii care nu și-au rezolvat problema și să repete amendarea până când cablurile aeriene vor dispărea”, a explicat primarul Nicolae Robu.

Mai mult, edilul-șef al Timșoarei nu se lasă și amenință cu tăierea cablurilor ce atârnă ilegal pe stâlpii din oraș. “Oamenii vor trebui să-și rezolve problema cu operatorii cu care au încheiat contract”, spune Robu despre posibilitatea de a lăsa o parte din cetățeni fără utilități. Situații au mai fost, afirmă edilul. Pe unele șantiere, mai multe cabluri ale diverșilor operatori au fost tăiate. Atunci, de teamă nu-și piardă clienții, operatorii au intervenit de urgență și și-au dus cablurile în subteran.

Cu toate acestea, dacă se va ajunge la obligarea operatorilor la mutare a firelor aeriene în subteran, Timișoara va redeveni paradisul șantierelor, căci firmele vor fi obligate să spargă trotuarele și străzile pentru a putea face schimbarea solicitată de Primărie.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*