Ultimele stiri

Opt cinematografe stau în paragină din cauza autorităților naționale! Primăria Timișoara a dat Ministerul Culturii în judecată

cinema

Primăria Timișoara avea planuri mari cu cinematografele din oraș lăsate în paragină. Avea. Toate pentru că, deși prin lege municipalitatea era îndreptățită să primească de la Regia Autonomă de Distribuţie şi Exploatare a Filmelor RomâniaFilm cele opt clădiri în care în trecut au funcționat mai multe săli de film, acest lucru nu s-a întâmplat nici la mai bine de un an și jumătate de la câștigarea procesului.

Pe motiv că nimeni de la RADEF nu poate să semneze documentele pentru predarea clădirilor câștigate în instanță, municipalitatea timișoreană a dat în judecată  Ministerul Culturii, instituția în subordinea căreia se află RADEF.

„Primăria Municipiului Timişoara a acţionat în instanţă Ministerul Culturii, instituţie în subordinea căreia se află RADEF. De peste un an și jumătate, reprezentanţii RADEF refuză să întocmească procesul verbal de predare – primire, motivând că RADEF-ul nu mai are consiliu de administraţie şi nu are cine să îl semneze.”, a declarat viceprimarul Dan Diaconu.

În momentul de față, municipalitatea ar trebui să primească nu mai puțin de opt cinematografe de stat şi o grădină de vară, dar indolența autorităților naționale ține procesele culturale pe loc, chiar în preajma candidaturii orașului de pe Bega la titlul de Capitala Culturală. Cinema Timiş, Studio, Dacia, Arta, Grădina de Vară a Cinematografului Arta, Victoria, Unirea, Freidorf şi Fratelia, dar și clădirea Cinema Studio, care între timp a trecut în proprietate privată, sunt pe lista pe care cei de la RADEF refuză să o semneze. Vorbim de clădiri aflate într-o avansată stare de degradare, pe care, odată cu preluarea, Primăria și-a manifestat intenția de a le repara.

Foto: Zile și Nopți

 

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*