Ultimele stiri

Ordonanța privind migraţia aleşilor locali NU a trecut la vot în plenul Camerei Deputaţilor

Senat

Ordonanţa de urgenţă care permite migraţia politică a aleşilor locali nu a trecut la vot în plenul Camerei Deputaţilor. OUG 55/2014 a fost supusă votului final, în şedinţa de miercuri, însă nu a întrunit numărul necesar de voturi favorabile pentru a fi adoptată.

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri, după ce OUG 55 privind migraţia aleşilor locali nu a trecut la vot în Camera Deputaţilor, că nimeni din cei care au trecut deja de la un partid la altul nu-şi va pierde mandatul, el arătând că situaţia e valabilă şi pentru cei care au trecut la PNL sau PDL, informează Mediafax.

”Eu cred că nu-şi pierde nimeni absolut niciun mandat, nici cei care au trecut la PNL-PDL, pe care îi vedeţi că au trecut”, a spus Ponta, care a participat la sesiunea de vot final a Camerei în care OUG 55 nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi adopată.

”Au fost 195 de votrui «pentru», 110 «împotrivă», mai trebuiau încă 8. Colegii de la UDMR au spus foarte clar că nu votează şi au lipsit din deputaţi. Se va discuta la Senat”, a precizat Ponta.

Premierul Victor Ponta, care este şi deputat, a participat la vot.

OUG 55/2014 este în vigoare din 2 septembrie, când a fost publicată în Monitorul Oficial. Aceasta permite aleşilor locali ca, într-un termen de 45 de zile, să îşi schimbe partidul fără a-şi pierde mandatul.

2 Commentarii pe Ordonanța privind migraţia aleşilor locali NU a trecut la vot în plenul Camerei Deputaţilor

  1. aoleu…asta inseamna ca primarii traseisti se duc inapoi de unde au venit? ii mai primeste cineva?

  2. Ordonanta si-a atins telul: guvernul stie acum cine sunt primarii si consilierii apropiati lor si acestia vor primi bani ca si cum ar fi in PSD. Lui Ponta i-a reust testul de cunoastere si deja a produs o mare ruptura in partidele de opozitie !!! A fost o miscare asa de inteligenta ca numai Basescu ar mai fi putut face asa ceva !

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*