Ultimele stiri

Ordonanța traseismului, votată în comisii

Senat

Comisiile juridică şi de administraţie au aprobat, marţi, cu 26 de voturi ”pentru” şi 14 voturi ”împotrivă”, ordonanţa de urgenţă privind posibilitatea aleşilor locali ca pe o perioadă de 45 de zile să îşi poată schimba partidul fără să-şi piardă mandatul. Membrii comisiilor nu au acceptat niciuna dintre propunerile PNL şi PDL de respingere a acestei Ordonanţe de urgenţă.

A fost respinsă şi propunerea deputatului PPDD Daniel Fenchiu ca actul normativ să se numească ”Ordonanţă de urgenţă privind reglementarea traseismului”. Deputaţii PNL şi PDL au declarat că sunt împotriva ordonanţei pe motiv că este neconstituţională, neexistând o urgenţă în această problemă, iar domeniul reglementat este al legilor organice, în care este interzisă emiterea de astfel de ordonanţe.

Gabriel Andronache (PNL) a spus că ordonanţa este “o capcană” pentru aleşii care vor migra, pentru că vor rămâne fără mandat. “Această ordonanţă este neconstituţională pentru că încalcă principiul egalităţii”, a mai spus Andronache, notează Mediafax.

Lucia Varga (PNL) a arătat că este vorba doar de un blocaj politic, pentru că PSD doreşte să controleze politic administraţia locală prin această ordonanţă, informează Digi24.ro.

Ioan Adam (PSD) a spus, în schimb, că opoziţia nu e în măsură să dea lecţii de morală, având în vedere că mai multe legi importante, printre care şi Codurile şi legea educaţiei au fost date prin ordonanţe de urgenţă.

Potrivit aceleași surse, ordonanţa urmează să fie supusă dezbaterii plenului Camerei Deputaţilor.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*