Ultimele stiri

Ore de religie despre avort, blesteme și focurile iadului. O profesoară din Timișoara, acuzată că-i îndoctrinează religios pe elevi

În loc să-i învețe pe elevi să fie mai buni sau diferite rugăciuni, o profesoară de religie care predă la Școala Gimnazială “Avram Iancu” din Timișoara le povestește copiilor, care nu au mai mult de zece ani, despre cât de grav este să facă femeile avort. Așa se face că într-un curs, dascălul le-a spus copiilor că le blesteamă pe femeile care fac avorturi pentru că “sunt criminale” și i-a amenințat pe elevi și pe mamele lor că “vor arde în flăcările iadului” dacă vor recurge la o întrerupere de sarcină.

Cazul de îndoctrinare religioasă a fost semnalat Asociației Secular – Umanistă din România de către un părinte din Timișoara. Minodora Ștefănescu, mama unui băiat aflat în clasa a IV-a la Școala Gimnazială Nr. 19 “Avram Iancu”, reclamă pasivitatea autorităților școlare în raport cu acțiunile abusive și discriminatorii ale profesoarei de religie Eliza Rada.

Potrivit reprezentanților asociației, în urmă cu o lună, doamna Ștefănescu a reclamat Inspectoratului Școlar Județean Timiș hărțuielile continue la care era supus fiul său ca urmare a faptului că fusese retras de la orele de religie, atragând în același timp atenția și asupra discursului fundamentalist religios dascălului.

Mai mult, de Bobotează, fără a avea acordul părinților,profesoara de religie i-a dus pe toți elevii clasei, chiar și pe cei retrași de la această disciplină, la Biserica Ortodoxă din Mehala. Acolo au primit din partea preotului sticle cu apă sfințită, profesoara spunându-le apoi copiilor să bea din ea timp de 10 zile atât ei cât și restul familiei.

Situatia semnalată de către doamna Ștefănescu este confirmată și de către alți doi părinți având copii în aceeași clasă, Dan Ionaș și Flavius Grozoni. “Deși ne aflăm în fața unui caz evident de îndoctrinare religioasă a copiilor, deși chiar și ISJ Timiș recunoaște că elevii au fost duși la biserică fără acordul părinților, Inspectoratul refuză să ia măsurile de rigoare”, transmite ASUR.

Cornel Petroman, inspectorul școlar general al județului Timiș, s-a justificat spunând că nu a luat nicio măsură împotriva profesoarei de religie pentru că nu există nicio dovadă care să demonstreze că părinții au dreptate. De aceeași părere este și directoarea școlii unde predă dascălul. Claudia Tatiana Muntean povestește că a luat declarații de la 150 de părinți din școală, care spun că nu au nimic împotrivă cu profesoara de religie.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*