Ultimele stiri

Organizatorul protestului anti-Ponta de la Timișoara: „Protestul de sâmbătă seară din Piața Victoriei a fost, în general, pașnic, dar au existat și câteva incidente aplanate de jandarmi”

Protestul de la Timişoara, organizat sâmbătă, în Piața Victoriei, a fost prezentat diferit pe canalele românești. Multe canale media românești au susținut că în Piața Operei au avut loc scene violente. În timpul protestului, câteva persoane au fost ridicate de jandarmi,  șase au fost amendate cu 200 de lei pentru injurii, iar unei persoane i s-a întocmit dosar penal pentru că a lovit cu o piatră camera unui operator de la RTV.

„Protestul de sâmbătă seară din Piața Victoriei a fost, în general, pașnic, dar au existat și câteva incidente aplanate de jandarmi. Astfel, au fost date șase amenzi a câte 200 lei, pentru injurii, iar o persoană a fost ridicată de oamenii legii. Este vorba despre un tânăr care a lovit un cameraman al unei televiziuni centrale, care filma evenimentele. Acesta are 18 ani și este din comuna Variaș. Tânărul a fost dus la Secția 1 Poliție Timișoara, unde i s-a întocmit dosar penal pentru lovire sau alte violențe. Ca un amănunt de culoare, în Variaș a avut loc, sâmbătă, o întâlnire a premierului Victor Ponta cu primarii social-democrați și activul de partid”, scrie pe contul său de Facebook Edwin Sebastian Marc, unul din organizatorii protestului.

Edwin Sebastian Marc a anunţat că următorul protest din Piața Operei va avea loc pe 14 noiembrie,  nu pe 15 noiembrie, cum era anunţat iniţial, doar în cazul în care se va primi aprobare de la Primăria Timişoara.

Duminică dimineaţa, primarul Nicolae Robu le-a transmis organizatorilor acestor proteste că au toată susţinerea sa.

Sursă foto: Facebook

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*