Ultimele stiri

„Orhidee sălbatice și alte specii rare de plante din vestul țării”, la Muzeul Banatului din Timișoara

expozitie plante rare

Timișorenii sunt invitați, în acest sfârșit de săptămână, să admire o expoziție cu totul specială. Vorbim despre expoziția temporată tematică intitulată „Orhidee sălbatică și alte specii rare de plante din vestul României”, care va putea fi privită de cei interesați la Bastionul Theresia de pe str. Martin Luther, nr. 1.

Autorul expoziției este biologul Sretco Milanovici, muzeograf la Secția de Științele Naturii a Muzeului Banatului din Timișoara, care va vorbi în cadrul vernisajului care va avea loc vineri, 3 aprilie, de la ora 12.00, despre orhidee sălbatice şi plante foarte rare şi periclitate din zone naturale protejate şi nu numai, din vestul României. Scopul prezentării este de a expune starea actuală a speciilor rare de plante (majoritatea pe cale de dispariție), starea şi diversitatea habitatelor naturale în care cresc acestea şi ameninţările (din ce în ce mai severe) la adresa lor.

„Mesajul prezentării şi a expoziţiei în sine este unul: necesitatea imperativă de protecţie şi conservare a patrimoniului natural comun, aflat în linie ireversibilă de dispariţie”, transmit reprezentanții Muzeului Banatului din Timișoara. Expoziţia poate fi vizitată până pe data de 30 aprilie.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*