Ultimele stiri

Orizonturi rosii

Orizonturi rosiiIn 1978, in plina glorie, cumuland cateva functii esentiale – consilier personal a lui Nicolae Ceausescu, general-locotenent, director adjunct al Departamentului de Relatii Externe si secretar de stat in Ministerul de Interne -, Ion Mihai Pacepa a facut un gest paradoxal, parasind Romania.
Apoi, publicand ”Orizonturi rosii”, Pacepa a demascat natura criminala a partidului comunist si a Securitatii, aducand prejudicii ireparabile regimului de la Bucuresti.
Cartea sa a dat in vileag un sistem al crimei organizate la nivel de stat care functiona in virtutea unei autentice traditii leniniste.

Dar aici nu este vorba de ideologia omniprezenta in materialele de propaganda, ci de faptul ca Ceausescu, ca si Lenin odinioara, isi finanta proiectul politic personal din actiuni profund ilegale: trafic de persoane si de armament, spionaj industrial, extorcare de bani, actiuni de influenta, mita si coruptie. O asemenea depozitie a deranjat afacerile colosale ale unei veritabile mafii. De aceea, asa cum subliniaza Raportul final al Comisiei Prezidentiale pentru Analiza Dictaturii Comuniste din Romania, ;;Securitatea si mostenitorii sai nu i-au iertat vreodata lui I.M. Pacepa ceea ce ei considera o tradare.”

„Orizonturi rosii” pe bestsellers.ro

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*