Ultimele stiri

(P) Organizaţia din Timiş a Partidului Mişcarea Populară a sustinut o conferinţă pe tema „Modernizarea statului. Investiții și locuri de muncă”

doamna Elena Udrea

Organizaţia din Timiş a Partidului Mişcarea Populară a sustinut o conferinţă pe tema „Modernizarea statului. Investiții și locuri de muncă”, temă ce se regăseşte în programul candidatului la funcţia de Presedinte al Romaniei, doamna Elena Udrea, denumit ”România Frumoasă”. Preşedintele organizaţiei PMP Timiş, doamna avocat Roxana Iliescu l-a avut ca invitat pe europarlamentarul Siegfried Mureşan, reprezentant al PMP în Parlamentul European. La evenimentul din Timisoara desfăsurat la CRAFT au participat membrii şi simpatizanţii PMP din judeţ precum şi Preşedintele Partidului National Ţărănesc Crestin Democrat Timis, domnul Valentin Moldovan.

Vicepreşedinte al Comisiei de Buget din Parlamentul European, Siegfried Mureșan: La conferinţa am arătat diferenţa fundamentală între partide ca noi, de centru dreapta, şi partide ca partidul lui Victor Ponta, de stânga. Practic, noi credem în gestionarea cumpătată a banului public, banul public să fie cheltuit în acele domenii care aduc valoare adăugată, care generează locuri de muncă, care fac România mai competitivă, mai puternică pe termen lung – inovare, cercetare, dezvoltare, infrastructură, educație (…) Nu am promis un milion de locuri de muncă, la fel ca Victor Ponta, pentru că știam că nu pot să le fac.(..) Locurile de muncă din industrie sunt mai stabile, se pierd mai greu”, a explicat Siegfried Mureșan, adăugând că, în situații de criză economică, primul afectat este sectorul serviciilor.

Siegfried Mureșan a evocat importanța pe care ar trebui să o aibă preocuparea pentru creșterea absorbției de fonduri europene iar in ceea ce privește oportunitățile oferite tinerilor prin programe finanțate din fonduri europene, europarlamentarul a precizat că Uniunea Europeană a prevăzut alocarea, în intervalul 2014 – 2015, a opt miliarde de euro, pentru crearea de locuri de muncă pentru persoanele tinere, din care 212 milioane de euro sunt destinate tinerilor români. „Rata de absorbție a acestor fonduri este zero, a precizat Siegfried Mureșan, adăugând că intenționează să propună un amendament prin care să solicite posibilitatea de reeșalonare a banilor după termenul scadent indicat.

Referindu-se la situația politică din acest moment şi la oferta de candidați care sunt competitorii candidatului PMP la Preşedinţie, Elena Udrea, Siegfried Mureșan a apreciat că „Victor Ponta este un apărător al corupților și nu e un candidat de votat, în vreme ce Klaus Iohannis, deși se revendică a fi un candidat de dreapta, are dificultăți majore în a se legitima ca atare, în condițiile în care în biografia sa politică se regăsesc episodul din 2009, atunci când și-a asociat imaginea cu candidatul PSD la alegerile prezidențiale Mircea Geoană, și cel din vara lui 2012, la referendum, atunci când reprezentanții USL „au făcut țăndări statul de drept” și când „vioara întâi au fost Ponta și Voiculescu”. Prin urmare, mai spune el, „care este deosebirea între candidatul Victor Ponta și candidatul Klaus Iohannis este greu de precizat”, adăugând că, în evaluarea unui candidat, cel mai bun indicator este ceea ce acesta a făcut deja, nu ceea ce declară că va face”, întrucât, argumentează el, cine a mințit o dată, va mai minți și cine a plagiat, o va mai face o dată. Călin Popescu Tăriceanu a vulnerabilizat economia românească într-o perioadă, 2005 – 2007, în care toate premisele economice erau favorabile și pledau pentru nevoia de reformare și creștere economică. Rețeta insuccesului marca Tăriceanu a constat în creșterea aparatului de stat și în creșterile de salarii și de pensii, la care s-au adăugat consumul excesiv, creditele obținute doar cu buletinul, împrumuturile la rate nesustenabile, explică europarlamentarul PMP Siegfried Mureșan, adăugând că, în aceste condiții, criza economică, venită mai mult dinspre SUA, „ne-a lovit cu cămara goală”, iar investitorii străini și-au pierdut încrederea în noi. În consecință, spune el, au fost necesare ulterior măsuri de stabilizare economică dure și impopulare. Reformele economice trebuie făcute în vremuri economice bune. Guvernul condus de Emil Boc a trebuit să facă acele reforme, pentru că Tăriceanu nu reformase economia.

Venirea preşedintelui in partid după încheierea mandatului, va fi un nou impuls şi va duce la creştere sustenabilă a acestuia. Nu va fi un foc de paie. Nu va fi o minune peste noapte, dar nici nu vrem minuni peste noapte. Vrem o creştere sustenabilă. Traian Basescu va incepe, practic, un proces de reconsolidare a partidului nostru. Va aduce oameni de valoare, se va uita cine va performa, care sunt filialele care trebuie întărite, va înfiinţa departamente de resurse umane pentru ca promovarea în cadrul partidului să se facă pe competenţe. Dacă Traian Băsescu nu ştie să conducă un partid în România, atunci nu ştiu cine ştie. “De aceea sunt convins că partidul nostru are un viitor. Vom deveni un actor politic de luat în seamă, în special în perspectiva anului 2016” a declarant Siegfried Mureșan in incheierea conferintei.

doamna Elena Udrea

Dacă Elena Udrea va fi aleasă,  ar fi o continuare a proceselor de integrare europeană, a parteneriatelor cu UE, cu SUA, cu NATO. De acolo vine securitatea şi bunăstarea, dinspre Vest, nu dinspre Est. Continuarea liniei strategice ar fi continuată de Elena Udrea.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*