Ultimele stiri

„Pacheţelele bunicii“

pachetelele bunicii

Ingrediente

4 1/2 căni făină
sare
2 linguri unt, topit
2 căni smântână
2 ouă
1 gălbenuş
2 linguri ulei
8 cartofi, curăţaţi şi tăiaţi cuburi
1 cană brânză rasă (de preferat cheddar)
piper

Mod de preparare

Într-un vas mare, amestecă făina şi sarea, iar într-un alt bol, amestecă untul, smântâna, ouăle, gălbenuşul şi uleiul. Încorporează ingredientele umede în făină până când se amestecă bine. Acoperă bolul cu un prosop, şi lasă deoparte 15-20 de minute.

Pune cartofii într-un vas, şi umple cu destulă apă cât să acopere. Lasă să fiarbă până se înmoaie, cam 15 minute. Scurge şi amestecă cu brânza răzuită cât sunt încă fierbinţi. Asezonează cu sare şi piper. Dă deoparte să se răcească.

Împarte aluatul în două mingiuţe. Rulează fiecare pe o suprafaţă cu făină până când obţii o foaie atât de subţire încât să o poţi manevra, dar nici să se rupă. Decupează cercuri, folosindu-te de gura unui pahar. Unge cu puţină apă pe marginile cercurilor şi pune din umplutură în centrul fiecăruia. Împachetează-le şi apasă bine marginile pentru a nu ieşi umplutura.

Pune apă cu sare într-o oală mare şi lasă să clocotească. Apoi dă focul mai încet şi în timp ce fierbe pune câte un pacheţel pe rând în oală. Sunt gata când încep să iasă la suprafaţă. Nu le lăsa să fiarbă prea mult. Dacă nu vrei să le găteşti imediat, pune-le în congelator, scrie Click.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*