Ultimele stiri

Pacienţii se pot prezenta la medic, fără să mai fie puşi pe drumuri pentru adeverinţa privind calitatea de asigurat

cjas timis

Pentru ca asiguraţii să nu mai fie puşi inutil pe drumuri şi pentru a veni în sprijinul acestora, pentru obţinerea calităţii de asigurat, Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Timiş, a realizat o aplicaţie pe site-ul instituţiei la adresa http://www.cnas.ro/cjastm/page/verificare-asigurat.html. Astfel, toţi furnizorii de servicii medicale, medicamente şi materiale sanitare vor putea verifica, în prealabil, calitatea de asigurat în această aplicaţie.

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Timiş atrage astfel atenţia tuturor furnizorilor de servicii medicale, medicamente, îngrijiri la domiciliu şi dispozitive medicale să nu mai pună pe drumuri pacienţii, solicitând adeverinţa de asigurat.

În majoritatea cazurilor, calitatea de asigurat a pacienţilor este confirmată de Sistemul Informatic Unic Integrat şi nu mai este necesară prezentarea adeverinţei eliberată de către CJAS Timiş. Doar în cazul în care pacientul apare ca neasigurat în programul SIUI, acesta trebuie să se prezinte la sediul CJAS Timiş, din Strada Corbului, Nr. 4, cu o copie de buletin şi actele doveditoare pentru a reglementa situaţia şi a dobândi calitatea de asigurat.

Această măsură este tranzitorie şi va fi înlocuită anul viitor de cardul naţional de sănătate, care va face dovada calităţii de asigurat.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*