Ultimele stiri

Paella cu pui şi chorizo

paella cu pui cu chorizo

De ce ai nevoie pentru paella cu pui și chorizo:

250 g orez cu bobul oval › 2 cârnaţi chorizo picanţi › 3-4 pulpe superioare de pui
› 3-4 creveţi › 2 cepe roşii potrivite ca mărime › 3 căţei de usturoi › 1 ardei iute roşu
› 1 ardei capia roşu sau galben › 3 linguri boabe de mazăre conservată › 2 roşii
› 600 ml supă strecurată de pui › 75 ml vin alb sec › 50 ml ulei de măsline › ierburi
aromate (cimbru, busuioc) › condimente (şofran, boia de ardei dulce, sare, piper)

Cum se prepară paella cu pui și chorizo:

Se curăţă pulpele de pui şi creveţii, se fierb în apă puţin sărată, la foc mic, circa 20 de minute (pentru pui) şi 10 minute (pentru creveţi). Se scot deoparte, se strecoară supa, se adaugă în ea un praf de şofran, o linguriţă boia de ardei dulce, puţin piper, se amestecă să se dizolve condimentele, apoi se adaugă şi căţeii de usturoi zdrobiţi. Supa se păstrează caldă.
Separat, se cojesc cârnaţii de membrana exterioară, se taie felii şi se rumenesc uşor în puţin ulei. Se scot cârnaţii deoparte şi în grăsimea rămasă se căleşte ceapa tocată fin.

Când se înmoaie, se adaugă ardeiul tăiat fâşii (sau cubuleţe). Se lasă la călit circa 2 minute. Se adaugă orezul spălat şi bine scurs, apoi se adaugă vinul, boabele de mazăre, cimbru, busuioc, eventual sare, dacă mai este nevoie şi se fierb 2-3 minute până se evaporă alcoolul. Se aşază peste orez, îmbinând culorile cât mai „artistic”, pulpele de pui, creveţii, feliile de chorizo şi roşiile tăiate rondele. Se toarnă uşor cu polonicul supa caldă, doar până la nivelul orezului şi se introduce vasul la cuptor pentru circa 15-20 de minute, până când supa este absorbită de orez. Se mai lasă 15 minute în cuptorul stins să se combine aromele, apoi se serveşte, scrie Click.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*