Ultimele stiri

Pagină creată pe Facebook pentru susținerea Terasei D’Arc pe Mal. De ce nu va putea fi deschisă în acest an

terasa darc pe mal

Mii de timișoreni revoltați, după ce au aflat că nu vor putea să se răcorească, în această vară, savurând o limonadă pe vaporul de lângă Podul Mihai Viteazu, din spatele Catedralei Mitropolitane. Asta pentru că terasa „D’Arc pe Mal” nu va putea fi deschisă în acest an, asta pentru că patronii nu au mai primit acordurile necesare de la primărie pentru a putea funcționa.

Nemulțumiți de această situație, timișorenii au creat pagina de Facebook „Susținem Terasa D’Arc pe Mal”, care a strâns deja peste 3.000 de like-uri. Reprezentanții Clubului D’Arc povestesc că idea unei terase pe malul Begăi le-a surâs prima oară în toamna lui 2005.

„În iunie 2008 am reușit să deschidem terasa și suntem în al optulea an de atunci. Față de cum arăta locul atunci și până acum s-au schimbat multe. Podul era vopsit galben, toaleta era de neatins, canalizarea era direct racordată la Bega…În aceste condiții înaintea noastră acolo funcționa vechea terasă-bar, Acapulco. Încet, încet am reușit să aducem acest loc la o formă care să semene cu un spațiu adecvat centrului Timișoarei. În anul 2010 am reușit să punem pe Bega și vestita barjă cu numele „960”. Teoretic este prima ambarcațiune de mari dimensiuni adusă pe Bega în ultimii 30 de ani. Nu ne-am oprit nici aici. După multe negocieri nava „Pelican”, cel mai bătrân vapor de pe Bega, a ajuns în posesia noastră (acest lucru se întâmpla în februarie 2010 după ce a fost incendiat). Acum doarme liniștit în incinta UMT-ului din localitate, pus în conservare, până vom avea suficiente fonduri de a-l readuce la starea inițială”, spun reprezentanții clubului timișorean.

Mai mult, aceștia spun că pe toată perioada au avut autorizație de funcționare, astfel că totul a decurs normal. Însă, din această primăvară nu au mai primit acordurile necesare pentru deschidere pe motivul că Serviciul Juridic al Primăriei nu mai găsește o cale legală de a-i autoriza.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*