Ultimele stiri

Paragină la Observatorul Astronomic! Academia Română n-are bani să-l întrețină, Primăria n-are ce face

Observator astronomic

Ar trebui să fie unul dintre punctele turistice cele mai de succes din Timișoara, dar, de fapt, nu este altceva decât un loc mizerabil, lăsat în paragină. Vorbim despre Observatorul Astronomic din Timișoara, proprietate a Academiei Române, dar obiectiv lăsat cu fiecare zi ce trece să se degradeze din ce în ce mai tare.

Focarul de infecție în care s-a transformat îi deranjează pe cetățenii cartierului Elisabetin, în care este amplasat, așa că aceștia n-au găsit alte soluții decât să se adreseze primarului Nicolae Robu. Astfel, prin vocea consilierului local din partea PSD, Romanița Jumanca, timișorenii au tras un semnal de alarmă: nu mai vor mizerie la Observatorul Astronomic, vor un obiectiv demn de un oraș european.

„Vorbesc în numele locuitorilor cartierului Elisabetin. Avem un mare of de ceva vreme. Oful nostru se numește Observatorul Astronomic. Aș vrea să știu care este situația, ce demersuri s-au făcut. Știu că nu aparține Primăriei, dar încetul cu încetul devine un focar de infecție. În loc să avem un viitor punct turistic, ne confruntăm cu o mizerie ce în curând va fi de nedescris. (…) trebuie să găsim o soluție pentru că situația este deplorabilă”, a explicat Romanița Jumanca.

Totuși, pentru că Observatorul nu aparține municipalității, nu sunt multe cele ce se pot face. Anul trecut, Primăria a intervenit acolo voluntar pentru asanare, dar primarul Nicolae Robu spune că municipalitatea nu poate face la nesfârșit treaba Academiei Române voluntar.

„Observatorul nu este al nostru, este al Academie Române, iar aceasta nu are resurse pentru ase ocupa de el, este un loc în paragină, noi am intervenit anul trecut cu muncă voluntară pentru asanarea zonei și am făcut diligențe pentru a-l transfera în administrarea nostră pentru a ne putea ocupa de el. Almiteri, tot cu muncă voluntară nu poți să te ocupi de astfel de obiective. (…) Am discutat cu domnul academician Odiman, și dânsul este pozitiv, dar nu el decide”, spune primarul Nicolae Robu.

În plus, poziția primarului Nicolae Robu este susținută și de directorul Direcțieie de Mediu a Primăriei. Adrian Bere susține că PMT a trimis mai multe adrese către Academia Română în care a solicitat trecerea în administrarea locală a Observatorului, dar răspunsurile s-au lăsat așteptate.

Foto: Timisoaraexpress

1 Commentariu pe Paragină la Observatorul Astronomic! Academia Română n-are bani să-l întrețină, Primăria n-are ce face

  1. Stepanescu Lucian // 13 februarie 2015 a 22:59 // Răspunde

    Solicit de urgenta,trecerea obs.ce are o locatie deosebita in acest oras,in administrarea fundatiei”CARPACI pt TIMISOARA”o fundatie deosebita…de Romii inimosi si cu traditie in administrarea si tutela cladirilor din oras,si sunt sigur ca ei vor sti ce ce”sa faca” si am deplina incredere ca vor gasi solutia optima la aceasta situatie…………..respectele mele pt PMT…*####*

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*