Ultimele stiri

Parangheliile ţigăneşti au fost INTERZISE, la Timişoara. Cum vor să le stopeze aleşii locali

nunta tiganeasca

V-aţi săturat de parangheliile ţigăneşti din fiecare vară sau de înmormântările cu mult fast are romilor? Consiliul Local Timişoara a votat, astăzi, un proiect de hotărâre prin care se încearcă interzicerea acestor evenimente în oraş. Cu alte cuvinte, la iniţiativa consilierului PSD Radu Ţoancă, aleşii locali au fost de acord să se interzică pe raza Timişoarei „organizarea de evenimente care aduc atingere ordinii şi liniştii publice”. Şi anume, nunţi, botezuri, înmormântări, zile de naştere sau zile onomastice.

Prin urmare, aflăm că „sunt exceptate acest tip de evenimente care obţin avizele Comisiilor de Ordine Publică şi de Circulaţie”, iar în cazul în care asemenea evenimente nu au cele două avize, poliţiştii locali, în colaborare cu alte instituţii, pot interveni pentru a le stopa.

Radu Ţoancă a precizat că a luat decizia de a propune un astfel de proiect de hotărâre prin care parangheliile ţigăneşti să fie interzise în Timişoara pentru că am ajuns să fim „de mirul lumii”.

Doi dintre consilierii locali, liberalul Ciprian Jichici şi Petrică Folică, au afirmat că, totuşi, acest proiect nu are nicio valoare. De aceeaşi părere a fost şi primarul Nicolae Robu, dar care a adăugat că-l susţine.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*