Ultimele stiri

Parcarea din spatele magazinului Bega trece în proprietatea fraților Cristescu! Traian Stoia, bănuit de trădare

parcare bega

Situația cusută cu ață albă la Primăria Timișoara! Parcarea din spatele magazinului Bega, locul în care primarul Nicolae Robu visa la o parcare supraetajată, nu se mai află în proprietatea municipalității. Motivul? Printr-un act legislativ, terenul a trecut în proprietatea Grupului Bega Turism, patronat de frații Cristescu.

Decizia datează încă din luna aprilie a anului trecut, dar Primăria Timișoara a fost înștiințată abia zilele trecute de acest lucru, chiar dacă între timp s-au făcut o serie de demersuri pentru demararea lucrărilor de construire a parcării. Vorbim în primă fază de căutarea unui investitor privat, dar și de preluarea de frâie a Primăriei în ceea ce privește ridicarea parcării, după ce niciun investitor nu s-a arătat interesat. Totuși, în data de 10 decembrie 2014, Bega Turism a intabulat acest teren la Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară, iar decizia de la OCPI a ajuns zilele trecute la Primărie.

Stupefiat de actul primit, primarul Nicolae Robu l-a chemat la discuții pe Emil Cristescu, unul dintre patronii Grupului Bega, care a promis că va continua dorința municipalității, iar în spatele magazinului Bega va răsări totuși o parcare…una privată, bineînțeles.

„Eu l-am sunat pe domnul Emil Cristescu și mi-a exprimat mirarea, mai ales că noi am căutat investitor pentru crearea unei parcări pe acel loc. El m-a asigurat că totul a fost făcut legal. Acum am sesizat juriștii Primăriei pentru a vedea legalitatea chestiunii. L-am chemat pe domnul Cristescu să discutăm, domnul Cristescu a afirmat că înțelegând din luările mele de poziție în presă că doresc să facem o parcare acolo, și acceptând argumentația mea că e o nevoie foarte mare de a avea o parcare supraterană acolo, Bega Turism va face o parcare în regim privat, pe terenul propriu”, a spus primarul Nicolae Robu.

Situația este bizară și pentru că intabularea s-a făcut în baza unui act legislativ din anul 1991, motiv pentru care primarul i-a pus pe juriștii din Primărie să verifice legalitatea intabulării acestui spațiu de către Bega Group.  Totuși, dacă decizia este una legală, va atrage o serie de consecințe după sine. Mai exact, parcarea în sistem TimPark existentă la momentul actual pe acel teren, va trebuie să dispară pentru că, practic, ar funcționa ilegal.

Întrebat despre implicația viceprimarului Traian Stoia în problemă, având în vedere că acesta este acționar la Grupul Bega, împreună cu frații Cristescu, primarul Nicolae Robu a spus că nu dorește să facă acuzații, dar că i se pare cel puțin ciudat că în urmă cu câteva luni viceprimarul declara în presă că pe locul respectiv nu se va face niciodată parcare.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*