Ultimele stiri

Parcări MOV pentru părinți. Staționarea este limitată

Liceul pedagogic

Primăria Timișoara demarează  un proiect-pilot ce ar trebui să vină în întâmpinarea părinților ce-și duc copiii la școală. Este vorba despre crearea de noi locuri de parcare în fața unităților de învățământ, la care, între anumite ore ale zilei, vor putea avea acces doar părinții care își lasă și își iau micuții de la școală. Momentan, în proiectul pilot au intrat liceele de pe Bulevardul CD Loga, unul dintre cele mai aglomerate tronsoane din oraș. Vorbim despre Liceul Pedagogic și Liceul CD Loga, unde au fost create 24 de noi locuri de parcare.

„Aceste parcări funcționează în regim special,  în regimul în care funcționează instituțiile de învățământ. Astfel, în intervalele orare în care copiii pleacă și vin de la școală, orele 7.30-8.30, 11.30-12.30 și 15.30-16.30, este interzisă staționarea mașinilor în parcările respective, iar în rest se va parca în regim de Timpark”, explică viceprimarul Dan Diaconu.

Practic, în intervalele respective părinții vor putea opri doar pentru câteva minute, timp suficient ca micuții să coboare și să urce în mașină, apoi vor trebui să plece. Pentru a fi vizibile, aceste parcări vor fi de culoare mov, iar Poliția Locală va fi cea care va supraveghea ca regulile impuse de municipalitate să fie respectate.

Momentan, au fost create 12 locuri de parcare în fața Liceului Pedagogic și 12 în fața Liceului CD Loga, însă dacă proiectul va funcționa, municipalitatea intenționează să extindă sistemul și la alte unități de învățământ.

Proiectul Primăriei este, totuși, unul încurcat. Deși intenția este una bună, noul proiect de fluidizare a traficului în zonele unităților de învățământ ar putea încurca și mai tare participanții la trafic. Asta pentru că locurile special create în fața școlilor și a liceelor ar putea bulversa părinții, care vor face coda la ele.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*