Ultimele stiri

Parcul de lângă Stadion va fi întreținut de elevii Liceului Silvic! Ce parteneriat a făcut Primăria și care este situația contractării unui operator care să se ocupe de întreținerea spațiilor verzi

În lipsă de contracte pentru întreținerea spațiilor verzi, altele decât cele din centrul orașului, Primăria Timișoara găsește fel de fel de soluții pentru a păstra curățenia în aceste zone. Cel mai nou proiect de acest gen vizează un parteneriat cu Liceul Silvic pentru întreținerea parcului de lângă Stadionul Dan Păltinișanu.

Timp de un an de zile cele 1,5 ha de parc vor fi întreținute de elevii de la Liceul Silvic. Astfel, se încheie un parteneriat de formă win-win prin care elevii vor putea pune în practică tot ceea ce au învățat la școală, iar Primăria va fi scutită de diferite taxe. Mai exact, pe bază de voluntariat elevii vor fi cei ce vor face curățenie în parc și tot ei vor planta noi flori și copaci.

“Inaugurăm un alt mod de lucru în întreținerea spațiilor verzi, un protocol de colaborare pe care îl încheiem cu Liceul Silvic. (…)(n.r. Liceul Silvic) îl va întreține și îl va îmbogăți din punct de vedere al materialului dendro-floricol. Până acum au fost plantați în jur de 30 de arbori și urmează ca astăzi și mâine să fie plantați până la 70-100 de arbori. Asta aduce o bogăție pentru acest parc care încă are carențe importante în întreținere. (…)Este o oportunitate pentru elevi de a aplica cunoștințele din scoală”, a explicat viceprimarul Dan Diaconu la predarea amplasamentului.

DSC_0806 (1)DSC_0808

Timp de un an, arborii și florile ce vor fi plantate n parc vor provin din pepiniera liceului, iar în cazul în care va fi nevoie de alte obiecte pe care școala nu și le permite, va interveni și Primăria.

„Aici vor fi și unele amenajări speciale pe care noi le vom realiza împreună cu Liceul Silvic. Vorbim de o amenajare cu piatră, eventual o fântână arteziană, lucruri care se folosească timișorenilor”, mai spune Diaconu.

În ceea ce privește contractarea unui operator care să se ocupe cu gestionarea spațiilor verzi, viceprimarul Dan Diaconu a menționat: “Ofertele au fost deschise săptămâna trecută, sperăm ca în scurt timp procesul să fie finalizat și să existe contracte pentru întreținerea spațiilor verzi. În orice caz, acest parc va fi scos din următoarele recepții”. 

Vă reamintim că, în afară de zona centrală, Primăria Timișoara nu mai are contract de întreținere a spațiilor verzi din toamna anului trecut.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*