Ultimele stiri

Părinții din Timișoara nu vor mai fi nevoiți să plătească sume uriașe pentru programul „școală după școală”. Care este motivul

gradinita

Toate unitățile de învățământ din Timișoara care organizează programul „școală după școală” au intrat în vizorul inspectorilor școlari generali. Aceștia sunt nemulțumiți că o parte din cadrele didactice care fac lecțiile cu copiii după finalizarea orelor și-au făcut PFA și le percep părinților sume mai mari de bani. Astfel, la unele școli, inspectorii au aflat că părinții trebuie să scoată și 500-600 de lei pe lună ca să-și poată înscrie odrasla la programul „școală după școală”.

„Dacă școala organizează acest program, acesta se poate desfășura cu profesorii din școală, dar în ordinul de ministru nu se vorbește despre o persoană fizică autorizată. Ceea ce înseamnă că plata unei persoane din unitatea de învățământ nu se poate face decât în sistemul de plată cu ora. În niciun caz nu vorbim de PFA, dacă au existat situații de acest gen, școlile trebuie să remedieze aceste situații”, a declarat Aura Danielescu, inspectorul școlar general al județului Timiș.

Până cel târziu în ianuarie 2015, toate școlile din Timișoara în care funcționează programul „școală după școală” trebuie să se pună la punct și să găsească cadre didactice care vor lucra în sistemul platei cu ora.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*