Ultimele stiri

Părinții se “bat” să prindă un loc pentru copiii lor la o grădiniță din centrul Timișoarei. De ce este așa de specială

gradinita

Aproape 2.000 de locuri sunt disponibile pentru copiii care merg pentru prima dată la grădiniță, în Timișoara. În prima săptămână de înscrieri însă, au fost ocupate deja jumătate dintre acestea. Reprezentanții Inspectoratului Școlar Timiș dau asigurări că aceste locuri sunt suficiente. Totuși, chiar din primele zile, unii părinți s-au înghesuit să-și înscrie copiii la câteva grădinițe, locurile fiind limitate.

Printre acestea se numără și Grădinița cu Program Prelungit “Nikolaus Lenau”, aflată în centrul orașului, unde au fost alocate 75 de locuri pentru grupa mică la grădiniță, dar cereri din partea părinților sunt mult mai multe. Prioritate la înscriere au micuții ai căror membrii ai familiei sunt de etnie germană, și asta pentru că în această grădiniță se predă atât în limba română, cât și în nemțește.

Directoarea grădiniței, Miralda Beleiu, a precizat că, pentru a putea înscrie majoritatea copiilor, va cere Inspectoratului Școlar Timiș o suplimentare a numărului de locuri dintr-o grupă, care pot ajunge de la 25 de locuri la 37. “Este pentru prima dată în ultimii zece ani când părinții vin și vorbesc cu directoarea de la Grădinița “Nikolaus Lenau” în limba germană pentru înscrierea copiilor”, a explicat Cornel Petroman, inspectorul școlar general al județului Timiș.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*