Ultimele stiri

Părinţii unui copil de doar PATRU ani din Timişoara doresc să-l înscrie la şcoală

Caz incredibil în judeţul Timiş! Mama unui copil care de abia a împlinit vârsta de patru ani vrea cu orice preţ să-şi înscrie copilul la şcoală, în clasa pregătitoare. Din punct de vedere legal, acest lucru este posibil, dar inspectorii şcolari consideră că este prea repede ca micuţul să meargă la şcoală, mai ales că oboseşte repede, are nevoie de somn după-masa şi bea lapte cu biberonul.
În zadar au încercat reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Timiş să-i convingă pe părinţi să se răzgândească, ieri, timp de o jumătate de oră. În final, copilul va fi supus unei evaluări psihosomatice astfel încât inspectorii şcolari să-şi dea seama dacă prichindelul poate să se concentreze în timpul orelor, astfel încât să facă faţă exigenţelor din clasa zero.
Aura Danielescu, inspector şcolar adjunct în cadrul ISJ Timiş, a afirmat, astăzi, că acest caz este unul cam deplasat. „Mama copilului consideră că acesta este atât de dotat încât poate să meargă direct la clasa pregătitoare chiar de la vârsta de patru ani. Femeia ne-a spus că a făcut doi ani de facultate într-unul, dar eu i-am explicat că acest lucru s-a întâmplat când avea vârsta de 20 de ani, nu patru. De asemenea, mama copilului a insistat că acesta ştie să numere până la 20 în limba engleză şi consideră că copilul ei este supradotat”, povesteşte Aura Danielescu.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*