Ultimele stiri

Parlamentarii PDL au atras 26 de milioane de euro pentru Timișoara. Ce ar putea împiedica banii să ajungă la destinație

26 de milioane de euro ar putea fi alocate pentru tot atâtea proiecte din Timișoara. Vorbim despre o sală de sport polivalentă, un bazin olimpic și reabilitarea termică a mai multor clădiri. Decizia vine după ce parlamentarii PDL de Timiș au reușit să impună în comisiile reunite trei amendamente la bugetul de stat.

Astfel, cei trei parlamentari PDL de Timiș au reușit majorarea bugetului Ministerului Dezvoltării Regionale pe anul 2015 prin trei amendamente, suma totală fiind de 114,5 milioane de lei, adică aproximativ 26 de milioane de euro. Cele trei obiective pentru care au fost aprobate fonduri sunt: Sala Polivalentă, care va primi 20.2 milioane de lei, reabilitare termică a mai multor clădiri – 38,2 milioane de lei și construirea unui bazin olimpic pe Bd. Rebreanu . Suma alocată pentru acesta este de 56 milioane de lei.

Mai mult decât atât, parlamentarii PDL au propus și alte amendamente la Legea Bugetului, dar acestea au fost respinse. Ele vizau finanțarea unor obiective precum centura de sud a Timișoarei, reabilitarea Gării de Nord sau Centrul Intermodal.

„Este numai o bătălie câștigată și, pentru ca acești bani să ajungă la Timișoara, avem nevoie ca toți colegii deputați și senatori de Timiș să se implice și să voteze în plenul reunit a Parlamentului ca aceste proiecte pentru Timișoara să devină realitate”, spune deputatul Cornel Sămărtinean.

Totuși, cele trei amendamente la buget aprobate mai trebuie să treacă hopul votului din plenurile reunite ale Senatului și Camerei Deputaților. Asta înseamnă că banii vor ajunge la Timișoara doar în cazul în care acestea vor fi acceptate de cele două camere ale Parlamentului.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*