Ultimele stiri

Parlamentarii PSD din Timiș, trași la răspundere! Ce spun democrat-liberalii despre mirajul Centurii de Sud a Timișoarei

harta masterplan

Ministrul Ioan Rus  visează  mii de km de autostradă  și Master-planuri futuriste.  Din păcate pentru noi, Timișul și Timișoara nu-i apar  nici măcar în vis!”. Aceasta este concluzia trasă de deputatul PDL de Timiș, Cornel Sămărtinean, care critică dur poziția Guvernului condus de Victor Ponta față de finanțarea Centurii Sud a Timișoarei.

Astfel, deputatul vrea să tragă un semnal de alarmă în ceea ce privește omiterea Centurii Timișoarei din Master-planul pentru transporturi. Conform lui Sămărtinean,lLipsa acesteia din document vine după sine cu nerealizarea ei în următorii 15 ani.

Doar proiectele incluse în Masterplan vor putea fi finanţate din fonduri europene. Singura finanțare certă a realizării Masterplanului este cea din partea Uniunii Europene. Finanțarea de la bugetul național nu există pentru că anul acesta Guvernul României a reușit “performanţa” nu numai să taie investițiile de la bugetul național, ci să taie și co-finanțările proiectelor europene”, spune Sămărtinean.

Democrat liberalii cer socoteală! PSD-iștii să dea explicații timișenilor

Deși spune că politica de ignorare a Timișoarei de către reprezentanții PSD nu este o surpriză, deputatul spune că nu înțelege pasivitatea deputaților și senatorilor PSD din Timiș față de această problemă care vizează întregul județ Timiș.

Nu este o surpriză pentru nimeni minciuna din care acest Guvern a făcut politică de stat. Surpriza vine însă de la reprezentanții PSD din județul Timiș care ori nu-și dau seama că sunt penibili când promovează  un Masterplan de transporturi care exclude total Timișoara și cele mai importante proiecte de infrastructură din județ  (centura ocolitoare a municipiului Timișoara, Centrul Regional Intermodal Remetea Mare etc), ori nu le pasă decât să facă frumos în fața șefului de partid. Pe această cale, trag un nou semnal de alarmă și îi reamintesc domnului Ministru Ioan Rus că judeţul Timiş şi municipiul Timişoara nu se regăsesc în Masterplanul General de Transport. Județul Timiș este din nou exclus din viitoarele finanțări în domeniul infrastructurii ale Guvernului Ponta. Centura de sud, centura de vest, racord la autostradă,  nici urmă. Realitatea este că doar un sfert din centura de ocolire a municipiului Timişoara, între Calea Lugojului şi Calea Aradului a fost realizată. Acest tronson a fost inaugurat în perioada guvernării PDL. De atunci şi până în prezent, celelalte porţiuni de centură sunt doar alte promisiuni deşarte din lungul şir de minciuni electorale ale guvernelor Ponta 1, 2 şi 3”, mai spune deputatul.

Ideea este susținută și de un alt politician din Timișoara. Este vorba despre consilierul local Ștefan Sandu care le cere parlamentarilor de Timiș din PSD să iasă în fața timișenilor și să explice motivele pentru care nu au susținut proiectul realizării centurii de sud a Timișoarei.

Cred ca in aceasta situatie, ar fi un semn de minim respect ca toti parlamentarii PSD din judetul Timis, inclusiv Timisoara, sa se prezinte in fata comunitatii si sa explice motivele pentru care Timisoara este din nou ignorata. Pentru ca, in 2012 isi smulgeau unul altuia microfonul de pe scena ca sa promita Soarele si Luna invelite in mierea si ciocolata prezenta si viitoare. II invit sa urce pe aceleasi scene, grupati, sa-i vedem pe toti. De aceasta data sa fie sinceri, fara ocolisuri, fara inflorituri. Sa recunoasca minciunile din trecut si incapacitatea de a fi de folos in prezent celor ce au avut incredere in ei. Sa stie tot timisoreanul cum sta treaba. Pentru ca, daca nu merita o centura pentru oras, atunci macar putin respect cred ca merita in schimbul impozitelor si taxelor platite ca sa se construiasca pe la altii!”, a declarat Ștefan Sandu.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*