Ultimele stiri

Parlamentul de la Chișinău se va reuni astăzi în plen pentru a ratifica Acordul de Asociere la UE

Parlamentul Republicii Moldova se va reuni miercuri în plen pentru a ratifica Acordul de Asociere la Uniunea Europeană, semnat la 27 iunie la Bruxelles. Decizia a fost anunțată marți de șeful legislativului de la Chișinău, Igor Corman, după ședința Biroului Permanent al parlamentului, informează agenția Unimedia.

Proiectul de lege pentru ratificarea Acordului a fost avizat deja de toate comisiile parlamentare. Avizele au fost transmise către comisia de profil, cea de politică externă și de integrare europeană și s-a propus, în baza raportului, ca acest subiect să fie dezbătut miercuri în plen, a declarat Igor Corman, subliniind că au fost respectate toate procedurile parlamentare, informează Agerpres.

Potrivit aceleași surse, deputații coaliției proeuropene și cei liberali din parlamentul de la Chișinău au anunțat că vor vota pentru ratificarea Acordului de Asociere, în timp ce comuniștii și socialiștii au indicat că se opun documentului semnat cu Uniunea Europeană.

În cursul acestei săptămâni, și parlamentele unor state europene, inclusiv cel al României, urmează să ratifice Acordul dintre Republica Moldova și UE.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*