Ultimele stiri

Partea politică a ACORDULUI DE ASOCIERE Ucraina-UE va fi semnată la 21 martie, anunţă Kievul

Premierul ucrainean Arseni Iaţeniuk a anunţat că partea politică a acordului de asociere între ţara sa şi Uniunea Europeană  va fi semnat la 21 martie. Partea economică a acestui tratat va fi lăsată pe mai târziu.

„Am căzut de acord asupra faptului că partea politică a acordului de asociere între Ucraina şi UE va fi semnată în cursul summitului, la 21 martie”, a spus premierul ucrainian, adăugând că partea economică a acordului va fi semnată „mai târziu”.

Partea economică a acestui acord este cea pe care fostul preşedinte ucrainean Viktor Ianukovici a renunţat să o semneze la sfârşitul lui noiembrie. Refuzul său a declanşat o mişcare de contestare care a condus la înlăturarea sa de la putere. La vremea respectivă, susţinătorii unei apropieri de Rusia apreciau că această parte economică va crea dificultăţi importante industriei ucrainene, puternic ancorată în economia rusă.

UE urmează să organizeze un summit la Bruxelles, în perioada 20-21 martie. Uniunea şi-a sporit ajutorul în vederea unei apropieri de Kiev, după ce forţe ruse au preluat controlul asupra Peninsulei ucrainene separatiste Crimeea, scrie Mediafax.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*