Ultimele stiri

Parteneriatul civil între persoanele de același sex, respins de Camera Deputaților

parteneriat civil

Proiectul de lege iniţiat de Remus Cernea care prevedea posibilitatea încheierii parteneriatului civil între persoanele de acelaşi sex, a fost respins, miercuri, de Camera Deputaților. Au fost înregistrate 298 voturi pentru respingerea proiectului, 4 împotrivă şi 3 abţineri.

La începutul dezbaterii, Remus Cernea a făcut apel ca un lider de grup parlamentar să ceară amânarea discutării acestui proiect, deoarece el a depus o sesizare privind nereguli la întocmirea raportului de către Comisia juridică. Totuși, niciun lider nu a răspuns solicitării lui Cernea de a remedia situația.

„Suntem în faţa unei fraudări a votului la Comisia juridică. Dezbaterea proiectului va avea reverberaţii la nivel naţional şi internaţional. Trebuie amânată respingerea acestui proiect dacă există înţelepciune şi o dorinţă de a salva această instituţie”, a declarat Remus Cernea.

Proiectul de lege propus de Remus Cernea definea parteneriatul civil ca fiind „un contract încheiat fără niciun fel de discriminare între două persoane care decid să convieţuiască în baza afecţiunii, respectului şi sprijinului reciproc şi a egalităţii în drepturi”. Cernea a anunţat că va redepune în curând acest proiect de lege şi speră ca „mentalităţile să se deschidă”.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*