Ultimele stiri

Parţialele pentru parlamentari, desfăşurate odată cu alegerile pentru PE, într-un singur tur. Câştigătorul va fi desemnat după numărul de voturi

vot

 Guvernul a decis organizarea de alegeri parţiale, în colegiile cu locuri de parlamentari sau aleşi locali vacante, simultan cu alegerile pentru Parlamentul European. În data de 25 mai va avea loc și scrutinul pentru locurile vacante, urmând să fie organizat într-un singur tur, a anunţat ministrul Eugen Nicolicea.

Executivul a aprobat organizarea la 25 mai şi a alegerilor parţiale estimând că în colegiile respective se va realiza o economie de aproximativ 50% cu costurile celor două scrutinuri, a precizat ministrul pentru relaţia cu Parlamentul, Eugen Nicolicea.

Guvernul a luat, miercuri, această decizie prin ordonanţă de urgenţă şi a stabilit ca alegerile parţiale să aibă loc într-un singur tur, iar candidatul care a obţinut cele mai multe voturi să fie declarat câştigător.

Potrivit calendarului aprobat de Guvern, termenul limită pentru depunerea candidaturilor va fi 5 mai, urmând ca eventualele contestaţii să fie soluţionate până la 11 mai, scrie Mediafax.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*