Ultimele stiri

Pasajul Popa Șapcă se lărgește în 2015 pe bani de la bugetul local. Jiul și Solventul așteaptă bani europeni

pasajul jiul

E oficial! Pasajul Popa Șapcă intră anul acesta în renovare pe bani de la bugetul local. Pentru celelalte două pasaje pentru care se preconizează reabilitări, pasajul Jiul și Solventul, se așteaptă bani europeni.

Astfel, așa cum primarul Nicolae Robu anunța la sfârșitul anului trecut, Pasajul Popa Șapcă va fi cel care va intra primul în reparații capitale. Celelate două pasaje așteaaptă bani europeni, căci sunt lucrări mai scumpe, pe care municipalitatea nu și le permite.

„Pasajul Popa Șapcă va fi lărgit în acest an, începem lucrarea, în scurtă vreme vom da drumul la licitație pentru atribuirea lucrării. Lărgim strada Popa Șapcă, trecerea pe sub calea ferată și Bd. Antenei, în continuare. Pasajul Jiul nu va intra în lucru anul acesta, pentru că, pe de o parte, ne e greu să susținem din venituri proprii două obiective grele, dar, pe de altă parte, nici n-ar face față orașul în privința trecerilor între sud și nord dacă am bloca deodată ambele”, a spus primarul Nicolae Robu în cadrul unei dezbateri publice ce viza bugetul pe anul 2015.

Lucrarea de la Pasajul Popa Șapcă ar urma să să primească de la bugetul local zece milioane de euro, iar implementarea ar trebui să dureze 18 luni. În cadrul proiectului este prevăzută extinderea la patru benzi a străzilor Antenei şi Popa Şapcă, dar și lărgirea pasajului, amenajarea intersecţiei str. Popa Şapcă – Bd. Antenei – str. Demetriade şi completarea Inelului II cu Bd. Antenei.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*