Ultimele stiri

Păstăi de fasole la cuptor cu smântână și cașcaval SOLE

Păstăi de fasole la cuptor cu smântână și cașcaval SOLE

Reteta postata de Costina.

Deoarece se pare că frigul nu ne iartă anul acesta, vă propun o rețetă ce poate fi consumată atât caldă cât și rece.

Timp de preparare: 1 h.

Ingrediente necesare:

-1 kg păstăi de fasole galbenă
-3 cepe
-2 morcovi
-1 căpățână usturoi
-mărar
-500 g cașcaval SOLE
-6 oua
-150 ml ulei
-sare
-200 g smântână SOLE
-3 foi aluat

Modul de preparare:

Prima data,fierbi păstăile de fasole, apoi le scurgi de apă. Tocăm ceapa mărunt, apoi ocălim în puțină apă, adăugând usturoiul pisat cu sare, morcovul tocat, uleiulși ouăle bătute.

Amestecăm totul cupăstăile de fasole , dar cu mare grija că acestea se pot sfărma. Apoi se unge o tava, se iau 3 foi de aluat, dupăcare întinzi prima foaie în tava, dupăcare torni peste ea jumătate din compoziție, iar deasupra pui feliile decașcaval SOLE. Pe urmă așezi cea de-adoua foaie de aluat, peste care torni restul compoziției și feliile de cașcavalSOLE. Deasupra, pui ultima foaie dealuat , unsă cu ulei si bagi tava la cuptor.

După răcire,servești plăcinta taiată felii pe o farfurie, iar pe deasupra pui smântână SOLEși mărarul tocat dupa gust.

Pofta buna !

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*