Paste picante cu gogoșari
Ingrediente
200 g costiţă afumată
2 gogoşari proaspeţi
300 g paste tagliatelle
2 linguri ulei
1 cîţel usturoi
1 ceapă
tije de ţelină
1 lingură zeamă lămâie
cimbru proaspăt
sare
piper
Mod de preparare
Se taie costiţa fâşii şi se rumeneşte în tigaie fără adaos de grăsime, apoi se scoate pe un prosop absorbant, pentru a îndepărta surplusul de grăsime rezultat în timpul prăjirii.
În grăsimea rămasă în tigaie, se călesc uşor ceapa tăiată rondele, usturoiul zdrobit, gogoşarii tăiaţi fâşii şi tijele de ţelină, fără a se insista prea mult: legumele trebuie să rămână tari.
Separat, se fierb pastele în apă cu sare, respectând indicaţiile de pe pachet, sen scurg de apă şi se amestecă cu legumele călite. Se asezonează cu un sos preparat din ulei, zeamă de lămâie, sare şi piper.
Se servesc garnisite cu costiţa rumenită şi o crenguţă de cimbru, scrie Click.
Scrie un comentariu