Ultimele stiri

Păstrăv somonat cu sos alb

pastrav somonat cu sos alb

Ingrediente:

4 păstrăvi somonaţi potriviţi › ulei › oregano

Pentru sos:

› 20 g unt › 20 g făină › 200 ml lapte
› 30 ml smântână › 1 vârf cuţit piper › sare › ulei

Pentru garnitură:

› 150 g orez cu bob lung › unt › sare

Pentru decor:

› 4 tije de rozmarin sau tarhon
› frunze de ceapă chivas

Mod de preparare:

Speli orezul în 3-4 ape şi-l pui la fiert. Când este gata, îl scurgi şi-l pui într-un bol. Îl amesteci cu untul şi sarea, după gust. Acoperi vasul cu un capac. Cureţi peştele, îl speli şi-l usuci pe şerveţele de bucătărie. Îl condimentezi pe interior cu oregano. Încingi puţin ulei într-o tigaie antiaderentă şi prăjeşti păstrăvii, pe rând, câte 5 minute pe fiecare parte. Când sunt gata, îi pui pe un platou şi-i acoperi cu un capac, să nu se răcească.

Pentru sos, pui untul la topit într-o cratiţă şi adaugi făina. Căleşti la foc mediu, amestecând continuu până când compoziţia se omogenizează şi devine gălbuie. Stingi cu laptele rece şi continui să amesteci. Cand sosul clocoteşte şi începe să se îngroaşe, adaugi sare şi piper. Mai laşi să fiarbă 10 minute. Apoi adaugi smântâna şi laşi la fiert încă 5 minute. Pentru o consistenţă mai fină, trebuie să strecori sosul printr-o sită sau prin tifon.

În momentul servirii, torni câteva linguri de sos alb pe o farfurie, aşezi peştele fără piele şi adaugi două cupe de orez. Decorezi cu frunze tocate de ceapă chivas şi tije de rozmarin sau de tarhon şi serveşti peştele cald, scrie Click.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*