Ultimele stiri

Patriarhul Daniel a săvârșit la catedrala mitropolitană slujba parastasului la 40 de zile de la moartea Mitropolitului Corneanu FOTO

patriarhul daniel

Sute de credincioși timișoreni au participat, astăzi, la catedrala mitropolitană, la slujba de parastas săvârșită de Patriarhul Daniel, alături de un sobor de șapte preoți, la 40 de zile de la moartea fostului Mitropolit al Banatului, Nicolae Corneanu.

Slujba de pomenire a fost precedată de o liturghie săvârșită de un sobor de ierarhi. La cele două slujbe au luat parte sute de credincioși, zeci de preoți, primarul Nicolae Robu, prefectul Eugen Dogariu, precum și alteţele lor regale Principele Radu şi Principesa Margareta. Cu toţii au ţinut să aducă un pios omagiu celui care a păstorit vreme de 52 de ani Mitropolia Banatului şi care a reprezentat, înainte de toate, un adevărat părinte duhovnicesc şi tată iubitor.

În partea a doua a zilei are loc şedinţa Sinodului Mitropolitan prezidat de către Părintele Patriarh în cadrul căruia se prezintă lista ierarhilor eligibili pentru alegerea de Arhiepiscop al Timişoarei şi Mitropolit al Banatului.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*