Ultimele stiri

Patru afgani care stăteau legal în România, depistaţi în timp ce intenţionau să treacă ilegal în Serbia

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oraviţa – I.T.P.F. Timişoara au depistat patru cetateni afgani, printre care si un minor de 6 ani, care intentionau să treacă ilegal în Serbia, pe jos, pe la frontiera verde.
Grupul era format dintr-o familie, sot, sotie si un copil care au declarat ca doreau sa ajunga in vestul Europei si un alt cetatean afgan care, in urma cercetarilor, s-a stabilit ca avea rolul de calauza, toti fiind stabiliti legal in Romania.

În data de 23.02.2016, în jurul orei 07:40, în timpul executării unei misiuni de supraveghere a frontierei de stat, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oraviţa, judeţul Caraş Severin, au observat patru persoane care se deplasau pe jos, pe câmp, dinspre interiorul ţării, spre frontiera cu Serbia.
Imediat s-a procedat la interceptarea şi identificarea persoanelor în cauză, care nu îşi justificau prezenţa în zonă. Una dintre acestea a prezentat un document, în care erau trecute datele de identitate a trei persoane, cetateni afgani, document care nu îndeplinea condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic.
În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că cei în cauză, doi bărbaţi si o femeie, cu vârste cuprinse între 23 şi 33 ani, şi un copil in varsta de 6, sunt din Afganistan şi stăteau legal în România. Doi dintre ei, impreuna cu minorul, alcatuiau o familie, erau studenti in Bucuresti si posesori de permise de sedere in Romania, valabile pana in luna septembrie 2016. Cei doi au declarat că au decis să plece într-o tara din vestul Europei si deoarece nu deţineau documente de călătorie valabile, au apelat la un conaţional, B.A., în vârstă de 23 ani, care le-a promis că o să-i conducă până la destinatie.
În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, respectiv fals privind identitatea şi uz de fals. Totodată, călăuza va fi cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi.
Cei trei membri ai familiei, care au solicitat azil pe teritoriul României, vor fi predaţi unei echipe operative din cadrul Centrului Regional de Cazare şi Proceduri Pentru Solicitanţi de Azil Timişoara.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*