Ultimele stiri

Patru cetățeni maghiari au interdicție de a intra în România timp de un an

Ziua maghiarilor

MAI a anunțat luni că a decis interzicerea pătrunderii în România a patru cetățeni maghiari pe o perioadă de un an. Două dintre persoane sunt membre a partidului Jobbik.

„Referitor la aceste persoane există indicii temeinice că fac parte din structuri implicate în activități de natură naționalist extremistă ce constituie riscuri la adresa ordinii publice și a securității naționale a României”, a spus Monica Dajboc, purtător de cuvânt al MAI.

De asemenea, autoritățile române au în vedere și alte persoane care desfășoară în mod sistematic pe teritoriul României astfel de acțiuni care contravin normelor comunitare și legislației naționale.

„Autoritățile române sunt hotărâte să aplice cu fermitate legislația în vigoare în toate cazurile în care cetățenii altor state prin declarații publice sau alte acțiuni încalcă direct sau instigă la nerespectarea Constituției și legilor țării”, a mai precizat Dajboc.

Decizia este adoptată cu scopul reducerii riscului apariției unor evenimente care să afecteze grav ordinea publică pe teritoriul României.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*