Ultimele stiri

Pavarea Pieţei Unirii din Timişoara, finalizată înainte de iarnă. Ce mai este de făcut

piata unirii

Nicolae Robu, primarul Timişoarei, este optimist că lucrările de reabilitare a zonei Cetate vor fi finalizate până la sfârşitul anului, mai ales că nu mai este mult de făcut. În ceea ce priveşte pavarea Pieţei Unirii, edilul-şef a anunţat că, cel târziu până la mijlocul lunii noiembrie, în funcţie de condiţiile meteo, aceasta va fi terminată.

„În Piaţa Unirii, mult a fost puţin a rămas. A mai rămas o zonă restrânsă de pavat, înspre nord. Pe la sfârşitul lunii octombrie, mijlocul lui noiembrie, totul va fi gata”, a precizat Nicolae Robu. Primarul Timişoarei spune că în curând se va trece şi la amenajarea zonei centrale a Pieţei Unirii. Aici se vor păstra spaţiile verzi,  aleile existente, dar zona va fi reînnoită cu bănci şi ornamente.

Edilul-şef a vorbit şi despre stadiul lucrărilor de pe strada Mercy. Aici s-a reluat pavarea după ce a ajuns un nou transport de piatră de la cariera unică din Italia şi mai este nevoie de cel mult două transporturi de la aceasta. „Mai este nevoie foarte pu’ină piatră şi totul va fi gata. Apoi, se va pava cu piatră de la cariere din judeţul Hunedoara şi Maramureş. Deci, emoţiile că ar putea apărea blocaje în ceea ce priveşte aprovizionarea cu piatră sunt mult mai mici, pentru că posibilităţile de intervenţie la nevoie sunt mult mai mari. Lucrurile merg bine, proiectul complex din centrul istoric al Timişoarei va fi finalizat în termeni utili, aşa cum spuneam”, a conchis Nicolae Robu.

Foto: Eye in the Sky

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*