Ultimele stiri

PDL-ul se cutremură! Două nume mari ar putea fi excluse din partid

Monica Macovei

Cursa spre Cotroceni provoacă disensiuni serioase în principalele partide, deși campania electorală nici nu a început oficial. Astfel, două nume importante ale partidului riscă să fie excluse din formațiune, după ce au făcut o serie de fapte care contraveneau strategiei partidului. Este vorba despre Monica Macovei și Emil Boc.

Monica Macovei ar putea fi exclusă din partid pentru faptul că și-a anunțat candidatura la prezidențiale, deși formațiunea politică din care face parte a ales să meargă pe mâna lui Klaus Iohannis, prin Alianța Creștin Liberală, împreună cu PNL. Excluderea a fost cerută în mod oficial de deputatul PNL Mircea Dolha.

Un alt nume aspru criticat de colegii din PDL este Emil Boc. Acestuia i se reproșează că trădează partidul, după ce a anunțat public că o susține pe Elena Udrea la prezidențiale și nu pe Klaus Iohannis. Vicepreședintele PDL, Raluca Turcan, îi cere lui Boc să-și dea demisia.

„Emil Boc, dacă ar fi bărbat adevărat, și-ar da demisia. În momentul în care ai o altă opțiune față de baza partidului cu care ai candidat la Primăria Clujului, ți-ai da demisia și ai spus: gata, ne-am despărțit, avem alt viitor. Eu mi-aș da demisia, cred că aș fi mai bărbată decât Emil Boc”, a declarat Raluca Turcan, într-o emisiune la Realitatea TV.

Pentru Emil Boc o demisie din partid ar fi echivalentă și cu pierderea funcției de primar al Clujului. Potrivit legii, dacă un primar își dă demisia din partidul care l-a propus pentru funcția de primar i se anulează mandatul de edil, scrie yahoonews.ro.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*