Ultimele stiri

Pe Aleea Personalităților va mai fi adăugat un bust! Despre ce este vorba

Pe Aleea Personalităților din Parcul Central ar putea fi amplasat încă un bust.Vorbim de cel al poetului, prozatorului și traducătorului, Anghel Dumbrăveanu. Hotărârea va fi luată în următoarea ședință de Consiliu Local, când pe masa aleșilor se va regăsi și votarea acestui proiect.

„Propunem aprobarea completării Anexei nr. 1 a Hotărârii Consiliului Local nr. 132 din 24.03.2009 privind conferirea unei identităţi culturale, artistice, turistice şi educative Timişoarei prin crearea în Parcul Central a unei Alei a Personalităţilor astfel: includerea poetului, prozatorului şi traducătorului, Anghel Dumbrăveanu (1933 – 2013) pe lista personalităţilor din Anexa nr. 1 Hotărârii Consiliului Local nr. 132 din 24.03.2009 şi amplasarea bustului acestuia pe Aleea Personalităţilor din Parcul Central din Timişoara”, se arată în referatul ce însoțește proiectul de hotărâre.

Anghel Dumbrăveanu este un poet, prozator și traducător timișorean, aparținând generației anilor ’60. Acesta a fost distins cu titlul Ceţăţean de onoare al Municipiului Timişoara, dar a primit și numeroase premii pentru opera sa literară, care a fost tradusă în mai multe limbi.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*