Ultimele stiri

“Pe lângă sănătate, toate celelalte contează infinit mai puţin” – Ciprian Mihok, candidat PNŢCD (P)

Ciprian Mihok

D-le Mihok, care sunt problemele şi priorităţile locuitorilor din Colegiul III Timişoara şi cum le veţi rezolva dacă ajungeţi deputat ?

Nevoile şi problemele timişorenilor din Colegiul III nu sunt foarte diferite de cele ale timişorenilor în general : drumuri proaste, parcuri degradate, poluare, servicii publice sub nivelul aşteptărilor, plus multe altele. Le cunosc dar aş minţi să vă spun că eu le voi rezolva pe toate din Parlament. Eu mă pun în slujba oamenilor cu un scop bine definit şi vital : sănătatea. Vreau, pentru locuitorii Colegiului III şi nu numai, proiecte în domeniul sănătăţii !

 

Sănătatea este un termen generic, aveţi câteva proiecte concrete ?

Sigur ! Am spus încă de la începutul campaniei că vreau să mă implic în special în probleme din domeniul meu de competenţă. Ştiţi foarte bine, am expus în Manifestul lui Mihok problema listei de medicamente gratuite şi compensate – aceasta este o prioritate de care mă voi ocupa.  Am câteva teme care consider că sunt capitale pentru viitorul nostru, al tuturor : sănătatea publică – în care nu regăsim programe de prevenţie, de educare; disciplina nutriţională – nu există reguli, alimentaţia sănătoasă este privită ca o noţiune abstractă; sportul este prohibitiv – acum practicarea unei activităţi sportive este un lux, trebuie obligatoriu să încurajăm practicarea lui şi să creem infrastructură şi condiţii, să-l facem accesibil tutoror.

 

Dar cum credeţi că pot fi rezolvate toate aceste teme ?

Din punctual meu de vedere este foarte simplu : construim terenuri de sport cu acces liber, bazine de înnot, piste de alergare, facem program RABLA pentru biciclete, reintroducem sportul în şcoli la nivel serios. De ce vă vorbesc de toate acestea din postura de candidat pentru parlament ? Pentru că aceste teme, idei, concepte trebuie să facă parte dintr-o strategie naţională iniţiată din parlament ! Trebuie să ne preocupăm de sănătate pentru că este cel mai important bun al nostru. Pe lîngă sănătate toate celelalte contează infinit mai puţin.   

 

D-le Mihok, care este primul proiect legislativ pe care intenţionaţi să-l promovaţi/ iniţiaţi/ susţineţi dacă ajungeţi în Parlamentul României ?

Ca deputat, primul proiect pe care îl voi iniţia şi promova este legat de sănătate. Vreau să le arăt tuturor ce înseamnă să alegi un fruct în locul unor cipsuri. Vreau o dezbatere naţională prin care să elaborăm un ghid al sănătăţii şi în final să votăm o lege pentru supraimpozitarea alimentelor nesănătoase. Se vorbeşte de multă vreme despre un astfel de proiect, dar fără rezultat concret. E momentul să facem ceva, să lăsăm dezbaterile şi să acţionăm concret. După modelul Mihok !

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*