Ultimele stiri

Pedalare în premieră naţională, la Timişoara: „Cititori pe bicicletă”. Cui au fost donate cărţile oferite de participanţi FOTO

Pedalare inedită organizată, în această dimineaţă, de „Verde pentru Biciclete”, la Timişoara. Şi anume, „Cititori pe bicicletă”, acţiune iniţiată în premieră naţională, la care au participat aproape 200 de amatori ai mersului pe două roţi şi iubitori ai cărţilor. Dorința organizatorilor a fost aceea de a încuraja cititul ca activitate culturală obișnuită în rândul bicicliștilor timișeni, prin oferirea unui cadru plăcut și stimulant și a unor exemple de bună-practică.

Pedalarea a început în jurul orei 11.00, iar bicicliştii au urmat un traseu de aproximativ 15 kilometri prin Timişoara, iar la final s-au oprit în Parcul Botanic. Aici, au avut loc lecturi urbane, în cadrul cărora reprezentanţii Bibliotecii Judeţene Timiş au pus la dispoziţia bicicliştilor cărţi, schimb de cărţi, dezbateri, concursuri, tombole şi o primă lecturare de manuscris.

Totodată, participanţii au participat la acţiune „înarmaţi” cu cărţi pentru copii, pe care le-au donat micuţilor abandonaţi de părinţi de la Fundaţia „Rudolf Walther” din Timişoara.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*