Ultimele stiri

Pelerinajul de Sf. Parascheva de la Iaşi s-a încheiat. 250.000 de persoane s-au închinat la moaşte

pelerinaj sf parascheva

Introducerea moaştelor Sfintei Cuvioase Parascheva în catedrală a fost amânată miercuri câteva ore, după ce Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, IPS Teofan, a decis în cursul dimineţii ca pelerinajul să continue, întrucât la rând mai aşteptau aproximativ 2.000 de persoane.

Pe parcursul după-amiezii, afluenţa de pelerini a scăzut, iar în cursul serii racla a fost reintrodusă în lăcaşul de cult.

Racla cu moaştele Sfântului Constantin Brâncoveanu, adusă la Iaşi de la Biserica ”Sfântul Gheorghe Nou” din Bucureşti, a fost de asemenea introdusă în Catedrala Mitropolitană din Iaşi, urmând ca joi dimineaţă să fie dusă la o biserică din cartierul ieşean Cantemir, unde credincioşii se vor putea închina timp de câteva ore.

Potrivit autorităţilor ieşene, în cele şase zile de pelerinaj de la Catedrala Mitropolitană din Iaşi aproximativ 250.000 de credincioşi din întreaga ţară s-au închinat la sfintele moaşte. Rândul de pelerini a măsurat pe tot parcursul pelerinajului între câteva sute de metri şi doi kilometri, timpul de aşteptare ajungând şi la cinci-şase ore.

Un număr de 600 de persoane au necesitat îngrijiri medicale, iar 40 de credincioşi au fost transportaţi la spital.

Sfânta Cuvioasa Parascheva este considerată ocrotitoarea Moldovei, iar ziua de 14 octombrie, când este hramul, transformă Iaşiul în cel mai mare centru de pelerinaj din România, scrie Mediafax.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*