Ultimele stiri

“Pelicula Culturală” îi invită, din nou, pe timișoreni la film. În ce constă biletul

film incendii

“Pelicula Culturală” pregătește o nouă proiecție a unui film celebru într-un loc pe care încearcă să-l scoată în evidență. De această dată, timișorenii sunt invitați pe 30 aprilie, ora 19.00, la Galeria Calpe pentru a viziona pelicula “Incendii” premiată cu 36 de premii și zece nominalizări printre care o nominalizare la Oscar în 2011 pentru Cel mai bun film străin sau Premiul pentru Cel mai bun film la Festivalul de Film de la Veneția.

Proiecția va avea loc în Bastionul Theresia, construit între anii 1730 – 1735 fiind cea mai mare bucată de zid păstrată din vechea Cetate a Timișoarei. Astăzi este folosit ca pasaj, dar găzduiește și spații comerciale și expoziționale printre care și Galeria Calpe, care este gazda proiecției din această lună. Intrarea la film se face pe bază de pensule, culori acrilice sa pânze, evenimentul fiind și unul caritabil.

Filmul Incendii a apărut în anul 2010, co-producție Canada-Franța, în regia lui Denis Villeneuve, și redă o poveste ce poartă greutatea tragediilor grecești, dar și imprevizibilul marilor thrillere.

“În timp ce notarul Lebel, asistat de gemenii Jeanne Simon și Marwan, citește testamentul mamei lor, aceștia sunt uimiți să vadă că este vorba despre două scrisori: una pentru tatăl lor, despre care se credea că e mort, şi alta pentru fratele lor despre a cărui existență au aflat abia atunci. În tot acest mister, care învăluie moștenirea lăsată de mama lor, Jeanne hotărăște să plece în Orientul Mijlociu pentru a cerceta trecutul familiei despre care realizează că nu știe aproape nimic. Cu ajutorul notarului gemenii refac povestea femeii care i-a adus în această lume, descoperind o soartă tragică, marcată pentru totdeauna de război, ură dar, în același timp, și o femeie cu un curaj excepțional”, transmit reprezentanții “Peliculei Culturale”.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*